pensare e credere - sono due azioni che meritano il nostro tempo personale.
questo blog è una riflessione sulla tolleranza moderna, che non rispetta i limiti; sulla fede che è diventata teorica e relativa; sulla raggione che si usa solo durante la spesa; e sulla così detta "morale" che non ha i fondamenti cristiani...

Sunday, February 3, 2013

Гра в квача

Відразу хочу зазначити, що не маю на меті нікого образити, йтиметься про політику та ідеологію, а не про віру.

Заголовок новини: “Патріарх Кирилл закликав клірків активніше використовувати інтернет”... так.... я розумію, що краще пізно, ніж ніколи, але ж це, вибачте, смішно!!!! Він би ще до цього років так через 20 закликав. Враховуючи те, що з метою розваги, спілкування, навчання тощо, інтернетом користуються понад 2 мільярди людей у всьому світі, порада Патріарха звучить трошки смішно. Хочеться сказати, “welcome to earth”, бо де ж Ви, шановний літали раніше?!

Цікаво от тільки, чого це політика РПЦ вирішила все ж таки взятись активно і за інтернет, почавши бачити в ньому не тільки сатану, але й можливого аллеата?! Невже це ще один прояв бажання “Третього” “Риму” не відставати від Першого, який вже активно, ще за діда прадіда, проповідує в інтернеті?! Ну скільки ж можна грати в квача?! Спочатку РПЦ у всьому розкритиковує дії Католиків, а потім й сама намагається зробити щось більш-менш подібне. 




Так було з багатьма ініціативами та поглядами Католицької Церкви (яку ще й чогось вважають аж занадто відсталою від теперішнього часу). Візьміть хоча б саму ідею екуменізму, чи діалогу з євреями... І от, минули роки, дяка Богу не століття, РПЦ тепер і екуменіст, і друг євреїв, а тепер й інтернет вивчає. І добре, адже досить вже вбачати у всьому, що не є відомим, лише Сатану. Це якась примітивна параноя... І було б то воно позитивною новиною, якби наміри були на сто відсотків прозорими, але наміри і так всім зрозумілі: дуже часто євангелізацією відверто прикривають намір контролювати.
А взагалі, перш ніж щось робити, варто спочатку навчитись, зрозуміти логіку, психологію та правила тієї чи іншої справи, щоб не було сторінок з назвою "Батюшка онлайн"... (Це жарт?!?!) 
Адже професіоналізм це одна з особливостей якісної, Доброї роботи.


No comments:

Post a Comment